• Conec la utilitat de la inutilitat. I tinc la riquesa de no voler ser ric.
  • Joan Brossa, Epíleg de La memòria encesa (1998)

Actualitat

El Patronat de la Revista nomena Quim Torra nou director

La "Revista de Catalunya", amb més de 90 anys d'història, té nou director. L'editor, escriptor i actualment director del Born Centre Cultural, Quim Torra, ha estat nomenat pel Patronat Revista de Catalunya nou director. Ha pres d'aquesta manera el relleu al professor Josep Maria Roig i Rosich, que durant els darrers tres anys i mig l'ha dirigida i consolidat en un moment de dificultats. Josep M. Roig deixa el càrrec a petició pròpia.

Quim Torra (Blanes, 1962). Advocat, editor i escriptor té una llarga trajectòria tant en món editorial com periodístic. L'any 2008 va fundar l'editorial A Contra Vent, des d'on desenvolupa una intensa activitat de recuperació de la tradició literària i periodística catalana, especialment de l'època de la Segona República Espanyola i l'exili.

El 8 d'octubre de 2009 va obtenir el premi Carles Rahola d'assaig per la seva obra "Viatge involuntari a la Catalunya impossible", en el marc dels Premis Literaris de Girona. En aquest assaig rescata l'obra i la trajectòria de diversos periodistes catalans de l'època de la Segona República Espanyola, entre els quals hi ha Just Cabot, Francisco Madrid, Àngel Ferran, Lluís Capdevila i Manuel Fontdevila.

El 30 d'abril 2011 va ser elegit al consell permanent de l'Assemblea Nacional Catalana i, actualment, també exerceix de vicepresident d'Òmnium Cultural. El 2012 va ser nomenat director del Born Centre Cultural impulsant tot el projecte museístic.

Entre les seves publicacions destaquen els estudis següents: "Girona encisa" (2005),amb Ramon Creus; "Ganivetades Suïsses" (2007); "Periodisme? Permetin!" "La vida i els articles d'Eugeni Xammar" (2008), biografia de l'il·lustre ametllatà; "El Bibliobús de la Llibertat" (2008), amb Miquel Joseph i Mayol i Jaume Ciurana; "Viatge involuntari a la Catalunya impossible" (2010); "Honorables. Cartes a la pàtria perduda" (2011); "Un bohemi al cabaret del món. Vida de Manuel Fontdevila, un senyor de Granollers" (2013).

Lectors i subscriptos saben que la nostra revista ha contribuït al llargs dels anys al debat intel·lectual del país, a la reflexió i la recerca d'acord amb els principis fundacionals d'Antoni Rovira i Virgili (el seu fundador, l'any 1924) i dels diferents directors que ha tingut: Ferran Soldevila, Armand Obiols, Max Cahner, Albert Manent i Josep M. Roig Rosich.

El Patronat de la Revista nomena Quim Torra nou director
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar