• La literatura, la pintura, la música... tenen moltíssimes regles, però no n'hi ha cap que sigui obligatòria
  • Enric Casasses. Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2020)

Actualitat

ALBERT MANENT (1930-2014), per Josep M. Roig Rosich, director de la RdC

L’Albert Manent no va deixar mai de ser un poeta –se’n sentia íntimament satisfet- encara que ja no escrigués gaire poesia, ni va deixar de ser mai un conspirador positiu que, quan calia donava la cara o engegava campanyes o feia créixer iniciatives.
Al costat de Jordi Pujol, Max Cahner, Josep Benet i al davant d’innombrables –literalment- joves interessats pel país i per la cultura va ser capaç de generar una gran quantitat d’obres –de Serra d’Or a l’Arxiu Nacional de Catalunya-, de volums per estudiosos i no tant –des Del noucentisme a l’exili al Diccionari de pseudònims, passant pels dels noms dels núvols- va ser sempre, en definitiva, un gran promotor cultural, un referent que no fallava i fins un polític en sentit noucentista.
Fou sí un home conservador, i és que era conscient de la importància vital que tenia la llengua, la consciència històrica, les institucions, l’entramat cívic del país, per això ho volia conservar i lluitava per fer-ho perdurar. Sabia que si es perdia això es perdria el país.
Amic de molts amics –qui no coneixia l’Albert Manent i, sobretot, a qui no coneixia ell?-, irònic, bon conversador, informat, amable, generós, activista incansable, fou un intel•lectual que va saber interessar-se per tot i per tothom.
A la "Revista de Catalunya" ha estat una peça insubstituïble. No figurarà mai com a director però en fou, fou l’anella bàsica que va permetre la continuïtat entre l’etapa final de Max Cahner i l’actual. A les últimes trobades o trucades una de les primeres preguntes era: Com va la Revista?. La sabia seva, la volia viva, la imaginava útil, cívica, ètica, estètica...
Sense ell no seríem on som i tindríem menys motius per aspirar al futur.
Amic Albert (sempre havia comès la gosadia de tractar-lo de tu), et trobarem a faltar. Josep M. Roig Rosich

ALBERT MANENT (1930-2014), per Josep M. Roig Rosich, director de la RdC
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar