• Estem treballant en el proper número 310 malgrat les circumstàncies que viu el país.
  • Ens adherim a l'Any Josep Benet amb un dossier monogràfic dedicat a l'historiador (proper número 310)

Actualitat

Enric Casasses rep el Premi Nacional de Literatura 2012

Enric Casasses (Barcelona 1951). Poeta, rapsode, prosista, dramaturg i estudiós de la literatura catalana dels segles XIX i XX. Aquest escriptor barceloní és una figura polifacètica que ha contribuït a enriquir i renovar el panorama poètic català contemporani des de la dècada dels setanta. És autor d’una vasta obra poètica per la qual ha rebut els premis més importants de la lírica catalana: Premi Serra d’or de Poesia, el Carles Riba, l’Ausiàs Marc de Gandia i el premi Ciutat de Palma de Poesia. De les seves obres destaquen La cosa aquella (1982), No hi érem (1994), Desfà els grumolls (1994), Calç (1996), D'equivocar-se així (1997), Coltells (1998), Plaça Raspall: poema en set cants (1998), Canaris fosforescents (2001), Descalç (2002) i Que dormim? (2002). El Consell de les Arts (CONCA) li ha atorgat el Premi Nacional de Literatura 2012 pel seu poemari Bes nagana (Editorial 1984).

Casasses ha desplegat, a més de la seva vessat creativa, una immensa tasca de traductor, ha creat muntatges poètico-musicals, juntament amb Pascal Comelade, i, fins i tot, ha dirigit dues obres teatrals. I no ha dubtat mai en el seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes participant, així, en moltes accions i projectes culturals. Consulteu la seva biobibliografia a:

http://www.escriptors.cat/autors/casassese

http://lletra.uoc.edu/ca/autor/enric-casasses

Enric Casasses rep el Premi Nacional de Literatura 2012
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar