• La literatura, la pintura, la música... tenen moltíssimes regles, però no n'hi ha cap que sigui obligatòria
  • Enric Casasses. Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2020)

Actualitat

Dossier: "Pujol en perspectiva" al darrer número 312

L’habitual dossier que la Revista de Catalunya publica a cadascun dels seus números està dedicat, en el corresponent al del quart trimestre del 2020, a la figura de Jordi Pujol en ocasió del seu norantè aniversari i dels quaranta anys de la seva primera elecció com a president de la Generalitat. Pujol en perspectiva inclou articles de Carme-Laura Gil, Jaume Sobrequés, Joan Manuel Tresserras i Joan Vallvé. El lector hi trobarà una aproximació humana a Jordi Pujol: dos textos seus, inèdits, sobre les discussions al voltant del concert econòmic i sobre les relacions entre Catalunya i l’Estat espanyol; un estudi molt detallat sobre quines han estat les aportacions i les mancances de Pujol i el pujolisme al present i al futur de Catalunya; i una anàlisi de l’actuació exterior dels seus successius governs. Per la seva banda, Vicenç Villatoro, en el seu article habitual, reflexiona sobre la construcció de la memòria.
Aquest número 312 de la Revista de Catalunya compta també, i entre altres, amb un text d’Antoni Batista sobre els cinquanta anys de la tancada d'intel•lectuals a Montserrat en protesta pel judici de Burgos; Jordi Maluquer ens acosta a la música de Beethoven en ocasió del 250 aniversari del seu naixement; i Octavi Martí ens parla del naixement de Hollywood i de com alguns dels productors i artistes que hi arribarien a tenir una influència més decisiva amagaven, en un principi, la seva condició de jueus.

Dossier:
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar