• Estem treballant en el proper monogràfic. El presentarem al mes de setembre
  • FEMINISMES Subjectes del nou mil·lenni (Coordinat per Lluïsa Julià)

Actualitat

IRRADIACIONS BROSSIANES

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement del poeta Joan Brossa, en col·laboració amb la Fundació Joan Brossa, la Revista de Catalunya publica aquest cinquè volum corresponent a la col·lecció de monogràfics iniciada per RdC l’any 2013 en el qual participen amics, estudiosos i col·laboradors del poeta.

Plantejat des d’una visió col•lectiva i individual alhora el volum ha estat coordinat per Pilar García-Sedas hi compte amb la col·laboració de Vicenç Altaiò (president de la Fundació); Manel Guerrero que ens fa un balanç de L’Any Joan Brossa; Marc Audí ens trasllada a la poesia visual; Judith Barnés aprofundeix en la tasca pedagògica que cal desplegar per formar les generacions futures en l’univers del poeta; Glòria Bordons, des del rigor filològic i científic, ens interroga sobre l’edició de la poesia completa de Brossa a través de l’exhumació i, en conseqüència, la recuperació del patrimoni literari brossià encara en construcció; Jordi Coca i Héctor Mellinas ens proposen un recorregut per Poesia Escènica i les diverses escenografies teatrals del poeta; Marcin Kurek i Teresa Grandas ens situen Brossa en l’espai europeu i la seva projecció internacional; Jordi Jané ens convida, entre jocs malabars, a descobrir el pes creatiu de l’art del circ, Albert Mestres constata l’estreta sintonia entre poesia i música, entre Brossa i Mestres Quaderny; Pilar Parcerisas s’endinsa en el lloc que ocupa la màgia i l’il•lusionisme; Octavi Martí ens situa Brossa en una cadira vermella, avui a la sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya, segona llar de Brossa i primer "filmotequero" barceloní; Arnau Puig reconstrueix el traç biogràfic de Dau al Set i el seu substrat filosòfic; Carles Rebassa parla de poeta a poeta i Ester Xargay ens explica la lectura de Brossa construïda per Carles Hac Mor.

Totes aquestes aportacions ens aproparen a un món que definim amb una divisa del mateix Brossa: «la fantasia enganya, la imaginació allibera».


 IRRADIACIONS BROSSIANES
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar