• Estem treballant en el proper monogràfic. El presentarem al mes de setembre
  • FEMINISMES Subjectes del nou mil·lenni (Coordinat per Lluïsa Julià)

Actualitat

Surt el número 300 de la Revista

"M'exalta el nou i m'enamora el vell" és un vers que J.V. Foix de Sol i de dol que podria resumir l'esperit del darrer número de Revista de Catalunya, que arriba al 300 de la segona etapa, la de la represa que va dur a terme Max Cahner a partir del 1986.
A l'índex d'aquest número tan especial hi veiem, de fet, combinades, el "vell", la història de la publicació des del número 1, publicat el 1924, amb Antoni Rovira i Virgili com a director i impulsor, i el "nou", que l'actual director, Quim Torra, explica a l'editorial "Els propers 300 números".
El dossier especial dedicat a l'efemèride, el lector hi podrà trobar articles de tots els directors de la publicació: Antoni Rovira i Virgili, Ferran Soldevila, J.V. Foix, Armand Obiols, Jaume Serra i Húnter, Max Cahner i Albert Manent. També s'hi ha inclòs una galeria d'imatges de la nostra història, així com un quadre amb els noms de tots els qui, al llarg de la història, han fet possible la Revista, ja fos des de la direcció, el consell de redacció o el patronat de la Fundació. Completen el dossier tres articles dels que foren directors de la Revista entre el 2011 i el 2015: Jordi Amat (2011), Jordi Manent (2011) -actual subdirector- i Josep Maria Roig (2012-2015).
Pàgines de celebració a banda, al número 300 hi trobem un sumari que demana ser llegit. Josep Lluís Martín i Berbois hi escriu "Una aproximació a Arthur Conan Doyle i Sherlock Holmes en català", que es combina amb el de Joan Proubasta Renart sobre la important col·lecció de Sherlock Holmes –la tercera més important d'Europa–, amb objectes i obres referents al personatge, que des de l'any passat es pot visitar a la Biblioteca Arús de Barcelona.
Completen el sumari articles de Lluís Duran, "Commemoracions 2018 o la història no es repeteix, però s'assembla"; Frederic Ribas amb "Catalunya, de voler crear l'Estat espanyol a abandonar-lo", i Salvador Domènech amb l’article "Josep Tarradellas en perspectiva: un president republicà que esdevingué monàrquic".
I tornant a J.V. Foix, la cirereta del número 300: Xavier Pla ens presenta un inèdit espectacular: "Elogi de la prosa poètica. Un text inèdit de J.V. Foix sobre Josep Pla de l'any 1953".

Surt el número 300 de la Revista
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar