• La literatura, la pintura, la música... tenen moltíssimes regles, però no n'hi ha cap que sigui obligatòria
  • Enric Casasses. Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2020)

Editorial Francesc Parcerisas

Carta del poeta i traductor Francesc Parcerisas, amb motiu de l’edició del número 250 (Revista de Catalunya, núm. 250, nova etapa, maig del 2009)

LLETRA A LA DIRECCIÓ DE LA REVISTA DE CATALUNYA

20 d’abril de 2009

Amics benvolguts,

Que una publicació dedicada al pensament i a les lletres, una publicació que pertany al camp d’allò que encara anomenem les humanitats, resisteixi etapa rere etapa tos els entrebancs naturals en aquesta mena d’empreses i assoleixi una llarga vida, com és el cas d’aquesta Revista de Catalunya, ja fóra motiu de gaudi i complaença per tots aquells que l’hem seguida o la seguim amb indefallible interès; que una publicació d’aquesta mena entrelligui, a més a més –com els bells circells que ara veiem brostar de tota casta de primaverals plantes enfiladisses–, un passat molt enyorat per la claredat del seu propòsit i un present desballestat i incert, ple de promeses il·lusionades i igualment ple d’amenaces esborronadores, ja no és, cap ventura, tant comú; i que una revista que duu a la seva capçalera el nom del país que d’ençà de fa segles es mou entre el progrés i la generositat d’una identitat mal assolida i la perfídia de la incomprensió i de les sagnants o llagoteres ensulsiades de la història, em sembla que és triplement rar i esplendorós, feliç i exemplar. En algun moment no gaire llunyà vaig tenir a les mans la possibilitat d’entreteixir de bell nou l’escut barrat de la primera Revista de Catalunya amb el dolí que havia servit d’icona a la primera i fragilíssima Institució de les Lletres Catalanes, és a dir, d’entreteixir una idea madura de ciutat, de civilitat, de tradició i de pàtria amb les expedicions més enjogassades i creadores d’aquest antic poblador de la nostra mar; i l’ús d’aquell emblema em va semblar, i em continua semblant, una manifestació clara de la nostra condició que no vol renunciar a les arrels, ni a l’exigència, ni a cap dels sabers moderns. Que l’etapa de la Revista de Catalunya que s’inicia ara tingui també, sense por de complexos de cap tipus, aquest seriós arrelament en un passat del qual només ens en podem enorgullir i la vista posada en les altes habilitats de l’esperit que, en una societat que avui considerem líquida, el dolí pot molt bé representar en tota la seva noblesa. Compteu amb tota la meva admiració i suport. Ben cordialment,

Francesc Parcerisas
Francesc Parcerisas
Botiga

Comprar números anteriors

Si et falta algun dels números de la Revista de Catalunya, pots adquirir-los fàcilment. Indica'ns els números que t'interessen i te'ls farem arribar.
Subscriptors

Vull subscriure'm a la Revista de Catalunya

Preu subscripció anual:

65 € / any

Europa: 78 € / any

Resta del món: 120 $ / any

La nostra web RevistadeCatalunya.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis. Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies.
Veure més informació | Tancar